GRATIS staal aanvragen

Dé expert in hout en composiet!

Dé expert in hout en composiet!

Vragen? Tel. 0523 745 655

Composiet vlonderplanken onderhouden, waar moet ik aan denken?

Handige tips

Je bent er helemaal uit en hebt onlangs een vlonder aangelegd met composiet vlonderplanken, dat is natuurlijk top! Het is ongetwijfeld een klus geweest met een fantastisch resultaat. Nu kan het genieten gaan beginnen, lekker in de zomer op je nieuwe terras zitten! Wanneer de vlonder nog nieuw is, dan is er nog niet zoveel aan de hand. Maar hoe ga je de vlonder onderhouden om er zo lang mogelijk plezier van te hebben? Wij helpen je uiteraard graag met wat praktische tips.

Weinig onderhoud nodig

Het is ongetwijfeld een van de redenen geweest om te kiezen voor composiet, het heeft nu eenmaal niet heel veel onderhoud nodig. Toch is het wel verstandig om de planken af en toe te reinigen. In tegenstelling tot hout, hier moet je vaak schuren, lakken en/of beitsen, dat is in ieder geval bij composiet niet nodig.

Reinigen van de planken

Eigenlijk is dat direct het voornaamste, er zal weinig aangroei van algen zijn op composiet maar toch is het nodig om de planken af en toe te reinigen. Dit kun je prima doen met onze eigen Beumako composiet reiniger. Met een harde bezem in combinatie met de reiniger gaat dit helemaal goed komen. Maak de vlonder eerst goed vochtig met de tuinslang of emmers water. Laat daarna het reinigingsmiddel verdund met water goed intrekken. Schrob daarna de planken met een harde borstel in de lengterichting van de planken.

Het is ook mogelijk om de planken met een hogedrukreiniger af te spuiten. Let wel op dat je hier alleen gebruik maakt van een straler en geen vuilfrees. Een frees kan namelijk het composiet beschadigen. Ga je met een hogedrukreiniger aan de slag? Houd dan voldoende afstand van de planken, tenminste 25 centimeter en let er op dat de druk niet hoger is dan 80 bar. Na het schoonmaken is het zaak om de planken met voldoende water na te spoelen. Zo weet je zeker dat er geen reinigingsmiddel achter blijft op de planken.

Vet-, drank- of andere vlekken

Geef je graag een feestje en gebruik je daarbij je vlonder, dan kan het natuurlijk zomaar gebeuren dat er een glas rode wijn of een bitterbal op de vlonder terecht komt. Welke vlekken het ook zijn, probeer altijd verontreiniging zo snel mogelijk te verwijderen. Ga je aan de slag met een reinigingsmiddel, probeer dit dan eerst op een onopvallend gedeelte uit voordat je de complete vlonder gaat schoonmaken. Let bij reinigingsmiddel altijd op de instructies die worden vermeld.

Heb je een keer de BBQ gebruikt op de vlonder en zijn er brandplekken ontstaan? Lichte brandplekken kun je met schuurpapier in de richting van de groeven wegschuren. Zitten de plekken dieper, dan zit er niks anders op dan de plank te vervangen. Wij raden ook aan om bij een BBQ altijd een beschermingsplaat of beschermend tapijt onder de BBQ te leggen.

Over Beumako | Top Vlonderplanken

We hopen dat we je met deze tips verder hebben geholpen, zodat je nog lang van je vlonder kunt genieten. Stond de vlek die bij jou op de vlonder is ontstaan er niet bij? Neem dan contact met ons op om te bespreken wat de beste oplossing is. Wij zijn op werkdagen van 09:00 tot 17:00 telefonisch te bereiken via +31 (0) 523 745 655. Onze experts geven je graag advies op maat voor jouw specifieke situatie als het gaat om onderhoud van de vlonder. Wij hopen in ieder geval dat je nog lang met veel plezier van je composiet vlonder gebruik maakt.

HEB JE HULP NODIG?

ONZE EXPERTS STAAN VOOR JE KLAAR!

TEL:0523 745 655

EMAIL:

CHAT:Op werkdagen van 09.00 - 17.00 uur

Copyright © 2023 - Beumako | Top Vlonderplanken

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacy statement - Cookies